Naši učenici – vrhunski sportaši

Nama su svi naši učenici vrhunski, svaki na svoj jedinstven način, ali među njima ima i nekolicina čiji su uspjesi zaslužili da ih se istakne pa više o našim vrhunskim sportašima pročitajte u nastavku.

Način rada naše škole, turnusna nastava te susretljiv team profesora, omogućuju im da se aktivno bave sportom te nižu brojne uspjehe dok istovremeno usklađuju svoje školske obaveze te su i na tom polju vrlo uspješni.

Lukas Morožin


Zovem se Lukas Morožin i učenik sam 1. razreda Srednje škole “Andrije Ljudevita Adamića” iz Rijeke.

Od svoje osme godine aktivno treniram dva sporta, jedrenje i košarku. Član sam Jedriličarskog kluba “Plav” i Košarkaškog kluba “Krk” iz Krka. Na treninge idem svakodnevno, a vikendima sam najčešće negdje na utakmici ili na regati.

Sa svojim sportskim klubovima sam proputovao cijelu Hrvatsku, a bio sam i po Europi. Osvojio sam mnoge medalje i pehare. Izdvojit ću samo osvojena prva mjesta u jedrenju u klasi Optimist:

1.mjesto dječaci do 12 god., regata Corinthia cup, 2012.
1. mjesto dječaci do 12 god., regata Sv. Ivan Rab, 2013.
1. mjesto ukupno, regata 3. Kup Košljun, 2014.
1. mjesto ukupno, regata Kostrenska regata, 2015.
1. mjesto ukupno, regata 1, Kup otoka Krka u klasi Optimist, 2016.

U Jedriličarskoj ligi Jedriličarskog saveza PGŽ u 2015. godini bio sam ukupno 2., a 2016. ukupno 6., ali sam oba puta bio prvi dječak u klasi Optimist u Primorsko-goranskoj županiji.           Tijekom ove godine prelazim iz jedriličarske klase Optimist u klasu Laser 4.7, što znači veća barka, drukčija oprema i nove vještine. Nadam se da ću u ovoj klasi biti još uspješniji.

Andro Kranjčević

Zovem se Andro Kranjčević i učenik sam prvog razreda Gimnazije Andrije Ljudevita Adamića u Rijeci. Od svoje 9. godine intenzivno se bavim tenisom.

Tijekom tjedna treniram, a vikendom vrlo često idem na turnire diljem Hrvatske, a ponekad i u inozemstvo. Trenutno sam 11. na rang listi Hrvatske u kategoriji do 16 godina.

Tijekom proljeća planiram ići na teniski kamp u inozemstvu, kako bih unaprijedio neke elemente igre i tijekom ove godine bio što uspješniji na međunarodnim turnirima. Profesori jako cijene moj trud i pomažu mi.

Marko Šušak

Zovem se Marko Šušak, idem u 2. razred Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića. Uz sve silne školske obaveze u slobodno vrijeme bavim se nogometom.

Treniram u Hrvatskom Nogometnom klubu Rijeka i igram na poziciji vratara.. Nogomet sam počeo trenirati u 1. razredu osnovne škole. Već na prvom trening zaljubio sam se u taj sport i od tog dana sam znao da je baš ono što želim biti. Igram za generaciju rođene 2000 i 2001, a to je generacija kadeta. Igram za prvu hrvatsku nogometnu ligu.

S nogometom sam se proputovao cijelu Hrvatsku, a i neke druge susjedne zemlje. Najveći uspjesi su mi 14. mjesto na “Nike Premier Cup”, jednim od najvećih turnira u svijetu na kojem nastupa preko 2500 ekipa i nagrada za najboljeg vratara na turniru “Hrvatskih branitelja” koji se smatra neslužbenih prvenstvom hrvatske.

Luka Tomljanović

 

Zovem se Luka Tomljanović, imam 15 godina i pohađam Srednju školu “Andrije Ljudevita Adamića”. Bavim se kickboxing-om i taekwondo-om već 7 godina te bi od značajnijih rezultata u mojoj karijeri izdvojio:
1. mjesto na svjetskom prvenstvu – 2014.
1. mjesto na svjetskom kupu – 2014.
1. mjesto na svjetskom kupu – 2015.
1. mjesto na europskom kupu – 2016.
2. mjesto na svjetskom kupu – 2016.
1. mjesto na europskom kupu – 2016.

Proglašen sam najboljim kadetom u Primorsko-goranske županije 2014. i 2015. godine te sam proglašen najboljim sportašem Općine Viškovo u 2014. godini zbog izuzetnih rezultata. Član sam Kickboxing kluba Sušak i Taekwondo kluba Rijeka, treninge imam svaki dan te sam gotovo svaki vikend na natjecanjima i nadam se da ću nastaviti ostvarivati ovakve uspjehe.

Diego Ivanović

Zovem se Diego Ivanović i učenik sam trećega razreda srednje škole Andrije Ljudevita Adamića.

Osim školskih obveza imam i sportske (plivanje) koje me vežu od moje šeste godine života. Kada biste mi dali izbor da se vratim unatrag bez dvojbe bih ponovno izabrao život plivača. Iskreno mrzim svaku minutu svoga treninga, no uvijek si govorim: ,,Trpi sada i živi ostatak života kao šampion!”. Uistinu puno je lakše zbog svih prijatelja s kojima pokušavaš prijeći svaku postavljenu prepreku, jer oni su uvijek pri tvojoj ruci kao što i ti moraš biti njima. Treniram svakodnevno, vikend nije isključen, a često imam i duple treninge koje odrađujem prije škole, a zatim one uobičajene koji su poslijepodne.

Moj je klub Primorje Croatia Osiguranje (PCO) s kojim putujem po cijeloj Hrvatskoj i susjednim zemljama. Od svih medalja, priznanja i rezultata najviše bih istaknuo osvojeno šesto mjesto na disciplini 50 metara slobodno na međunarodnom mitingu ,,Victoria” gdje prisustvuju gotovo svi hrvatski klubovi i po tri najbolja iz ostalih zemalja Europe, a ove godine i Filipina.Smatram da svatko od nas može ostvariti svoje želje, ako uloži trud, tada je samo na svijetu da prepozna kvalitetnoga sportaša!

 

Ivan Ravlić

Zovem se Ivan Ravlić i idem u 3. razred Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića. Treniram nogomet od svoje 6 godine, to je bio jedini sport kojim sam se htio baviti i jedini sport koji iskreno volim, ponajviše zbog njegove ljepote i toga da ne pobjeđuje uvijek bolji, to je sport u kojemu su svi jednaki, svatko ga može igrati bilo kada i bilo gdje.

Po poziciji sam golman i igram u Nogometnom klubu Opatija. Igram za generaciju 98/99 što je kategorija juniora. Natječemo se u 1.ligi Nogometnog Središta Rijeka. S nogometom sam puno proputovao i naučio puno s njime, prije svega kako biti čovjek i kako je potrebno poštovati svakoga. Nogomet je više od igre što se puno puta pokazalo točnim. Svaki trening i svaki uloženi trud nam se vraća prije ili kasnije, nogomet nas uči da moramo biti uporni i vrijedni u životu.